hemsida_sank

Välkommen till Moderata Ungdomsförbundet

Nyheter

Fåtal unga röstade i Brexit

Opinionsbildare, ministrar och journalister delar ut snuttefiltar till unga. Det är en direkt björntjänst till väljarna, skriver Muf:s ordförande Rasmus Törnblom och Hanif Bali (M), riksdagsledamot, i Expressen.

Läs mer

Stoppa utländska barnäktenskap

Sverige måste sluta erkänna utländska barnäktenskap. Svensk lag ska gälla i Sverige och i Sverige är barnäktenskap förbjudet, skriver Muf:s vice ordförande Louise Meijer på Metro Debatt.

MUF i Almedalen

Årets vecka i Almedalen närmar sig med stormsteg. Kommer du vara på plats i Almedalen och vill veta vad MUF har på gång eller få löpande information om MUF:s aktiviteter och seminarier? Här finns mer information.

Läs mer

Vår politik

 

 

Jobb

Jobben är en frihetsfråga. Sverige ska vara ett öppet och modernt land där alla kan lyckas. Med ett jobb kommer självständighet, egenmakt och möjligheten att uppfylla vardagsdrömmar.

Läs mer

 

Utbildning

Vi vill ha ett tydligt kunskapsfokus i skolan. Vi står på valfrihetens sida. För oss är det självklart att själv få välja program och skola. Det spelar ingen roll vartifrån du kommer – utan vart du är på väg.

Läs mer

Integration

Vi står upp för öppenheten, som för oss är en grundläggande frihetlig värdering. Den stärker respekten för olikheter, gör människor friare och världen rikare. Med bättre integration kan fler bli självständiga och få ett eget jobb.

Läs mer

Jämställdhet

Sverige är ett av världens mest jämställda länder sett till antal heltidsarbetande kvinnor. Det är positivt, men tillsammans med vardagssexism, attityder och normer är utmaningarna stora. Det vill vi förändra.

Läs mer

Miljö

Tillväxt och en god miljö ska gå hand i hand. Miljöpåverkan stannar inte vid Sveriges gränser. Miljön och klimatets utmaningar samt effekter är globala och kräver samarbeta över landgränser. Det ska kosta att skräpa ned.

Läs mer

Världen

Frihet, öppenhet, jämställdhet och respekt för olikheter är grunden för vår internationella politik. Sverige behöver möta internationella säkerhetshot och bygga trygghet tillsammans med andra länder.

Läs mer

 

020A8574

Rasmus Törnblom

Rasmus är förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet.  Han älskar att resa. Det blir mest med tåg i Sverige till kampanjer och aktiviteter med MUF och ibland till spännande platser långt bort. När han inte bråkar för att unga ska få bättre möjligheter till jobb och självständighet spelar han gärna datorspel, kollar på Modern family eller umgås med vänner. Äter helst El Maco om han får välja och drömmer om att en dag bli professor i historia.

Läs mer om Rasmus

#MUFSWEBlått

Blått är Moderata Ungdomsförbundets medlemstidning.

Läs Blått nu