vigordetforjobben550

Välkommen till Moderata Ungdomsförbundet

Vi tror på ett Sverige där fler unga kan vara självständiga och uppfylla sina vardagsdrömmar. Vi är över 13 000 medlemmar som tillsammans tagit ställning för ungas självständighet. Gör det du också!

Nyheter

Fäll regeringen med gemensam budget

– I DN-tv-programmet ”Rakt på sak” berättar Muf:s ordförande Rasmus Törnblom om varför M-ledningen bör fälla regeringen och rikta missförtroendeförklaring mot Margot Wallström.

Läs mer

Hedersbrotten bör straffas hårdare

– Dagens kulturrelativister var igår machokulturens främsta motståndare. Muf:s vice ordförande Louise Meijer skriver i Aftonbladet debatt.

Läs mer

Fler unga ska kunna vara självständiga

Fler unga ska kunna vara självständiga och uppfylla sina vardagsdrömmar. Här berättar vi vad självständighet innebär för oss. Titta här!

Läs mer

Vår politik

 

 

Jobb

Jobben är en frihetsfråga. Sverige ska vara ett öppet och modernt land där alla kan lyckas. Med ett jobb kommer självständighet, egenmakt och möjligheten att uppfylla vardagsdrömmar.

Läs mer

 

Utbildning

Vi vill ha ett tydligt kunskapsfokus i skolan. Vi står på valfrihetens sida. För oss är det självklart att själv få välja program och skola. Det spelar ingen roll vartifrån du kommer – utan vart du är på väg.

Läs mer

Integration

Vi står upp för öppenheten, som för oss är en grundläggande frihetlig värdering. Den stärker respekten för olikheter, gör människor friare och världen rikare. Med bättre integration kan fler bli självständiga och få ett eget jobb.

Läs mer

Jämställdhet

Sverige är ett av världens mest jämställda länder sett till antal heltidsarbetande kvinnor. Det är positivt, men tillsammans med vardagssexism, attityder och normer är utmaningarna stora. Det vill vi förändra.

Läs mer

Miljö

Tillväxt och en god miljö ska gå hand i hand. Miljöpåverkan stannar inte vid Sveriges gränser. Miljön och klimatets utmaningar samt effekter är globala och kräver samarbeta över landgränser. Det ska kosta att skräpa ned.

Läs mer

Världen

Frihet, öppenhet, jämställdhet och respekt för olikheter är grunden för vår internationella politik. Sverige behöver möta internationella säkerhetshot och bygga trygghet tillsammans med andra länder.

Läs mer

Rasmus_app

Rasmus Törnblom

Rasmus Törnblom är förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet. Han är en  moderat feminist som alltid tar fighten för jobben, frihet och öppenheten. Har också ett stort intresse för historia och älskar att spela TV-spel.

Läs mer om Rasmus

#MUFSWE

Tagga din Instagram eller Tweets med #mufswe och checka in på en plats så dyker de upp på kartan.


Blått

Blått är Moderata Ungdomsförbundets medlemstidning.

Läs Blått nu