fbpx

Idag presenterade Sveriges förenade stunderkårer (SFS) sin årliga studentbudget. De påstår att en student går back med i genomsnitt 285 kronor i månaden. “Manipulerande beräkningar för att tjäna SFS:s fanatiska bidragslinje” menar Benjamin Dousa, riksordförande för Moderata Studenter som rasar över SFS utspel.

– SFS har idag kommit med sitt årliga gnäll om högre bidrag för landets studenter. Sverige har en generös bidragsnivå jämfört med andra länder. Om de skulle lyssnat på oss studenter hade de förtsått att tydigare koppling mellan jobb och studier, utbildningspremien och lägre trösklar till arbetsmarknaden är viktigare än någon hundralapp mer i bidrag, säger Benjamin Dousa.

– Det är gnälligt av SFS att enbart fokusera på mer bidrag. Studenter ska kunna klara sig på sitt studiemedel, men högre bidrag sänker incitamenten till att jobba. Moderata Studenter tycker att den första halvmiljonen i livet bör skattebefrias. Det skulle innebära att en student kan sommar – eller extrajobba utan att betala skatt. Det skulle betyda mycket mer för landets studenter, säger Benjamin Dousa.

– Exempelvis lägger få studenter 940 kronor på media i månaden. Tydligt att SFS:s manipulerat beräkningarna för att tjäna sin fanatiska bidragslinje, avslutar Benjamin Dousa.