Policy för kakor

1. Definition av kakor

En cookie, eller kaka på svenska, är en liten textfil som webbplatsen begär att få lagra på besökarens dator och som innehåller en viss mängd information och en viss tidsstämpel.

Webbläsaren sparar informationen på ett speciellt ställe i din dator och returnerar informationen i kakan till webbplatsen man besökt vid varje förfrågan av sidor/bilder från webbplatsen.

2. Vad för kakor som används

Vi har delat in våra kakor i tre kategorier: nödvändiga, statistik och reklam.

2.1 Nödvändiga kakor (alltid aktiva)

Sparar en eller flera filer som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att spara din kak-preferenser, förbättra webbplatsens prestanda vid återkommande besök och andra funktioner som är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.

2.2 Statistik-kakor (valfria)

Vi använder oss av Google Analytics för att samla in statistik om hur webbplatsen används. Dessa kakor hjälper oss identifiera vilka delar av webbplatsen som får flest besök, varifrån besökare kommer och övrig webbplatsstatistik.

Dessa kakor kan spåra dig på denna webbplatsen och på andra webbplatser.

2.3 Reklam-kakor (valfria)

Vi använder oss av kakor från Facebook, så kallade Facebook-pixlar, för att spåra hur webbplatsen används och för att kunna skapa riktade annonser. Det kan exempelvis handla om att vi vill rikta annonser mot besökare av specifika delar av webbplatsen och/eller personer som liknar dessa, så kallade lookalike-målgrupper.

Dessa kakor kan spåra dig på denna webbplatsen och på andra webbplatser.

3. Samtycke

Önskar du att din webbläsare inte sparar statistik-kakor och reklam-kakor kan du välja bort detta antingen vid första besöket till webbplatsen eller när som helst genom att klicka på ”Kakor” längst ned på webbplatsen.

Nödvändiga kakor sparas så fort du klickar dig runt på webbplatsen. Vill du inte att dessa kakor ska sparas permanent kan du besöka webbplatsen i inkognito-läge. Har du redan använt sidan tidigare och vill radera dessa kakor kan du rensa webbplatsdata i din webbläsares inställningar.